Waarvoor kun je allemaal terecht bij een interieurarchitect?

Waarvoor kun je allemaal terecht bij een interieurarchitect?

Er zijn maar weinig banen die zo tot ieders verbeelding spreken als een interieurarchitect. Het zijn in de eerste plaats handige creatievelingen die veel meer kunnen dan bijvoorbeeld een werkblad in je keuken installeren of een stijlvol meubel in je interieur inpassen. Met welke opdrachten je bij zo'n architect terecht kunt vraag je best aan een interieurarchitect Amsterdam.

Een interieurarchitect is een allrounder

Een interieurarchitect is veelzijdig, een echte allrounder. Hij of zij kan veel meer opdrachten aan dan de meesten onder ons geloven. Hij helpt interieurs ontwikkelen waar we ons thuis in voelen. De interieurarchitect observeert hoe zijn klant leeft en wat zijn wensen en verwachtingen zijn. Ze hebben dus ook een adviserende rol. Zo zal hij gezinnen met jonge kinderen zeker geen dure tapijten aanraden. In dit geval zijn vooral krasbestendige materialen meer op hun plaats.  Interieurarchitecten maken het niet alleen gezellig maar ook functioneel met voldoende opbergruimte. Voor de beste resultaten betrek je ze best zo vroeg mogelijk bij je project, best van bij de ruwbouwfase. Dan kunnen er eventueel nog aanpassingswerken worden doorgevoerd.

Geen twee keer hetzelfde

Geen enkele interieurarchitect maakt tweemaal hetzelfde interieur. Elk interieur dat hij aflevert is uniek. Valt bijvoorbeeld het interieur van je buurman in je smaak en wil je dat ook in jouw woning realiseren? Dan kunnen beide interieurs stilistisch wel op elkaar lijken, maar functioneel zal het eindresultaat er helemaal anders uitzien. Logisch, want zijn we niet allemaal uniek? Dan moet je woning er ook anders uitzien dan die van je buurman, tante of van je beste vriend of vriendin. Iedereen is uniek, en hun woning moet dat ook zijn.

Wat doet een interieurarchitect?

Tijdens kennismakingsgesprekken leert de interieurarchitect hoe je interieur er moet uitzien. Daarmee wordt dan een eerste ontwerp gemaakt. Dat kan na samenspraak aangepast worden. Daarna wordt alles in een definitief plan gegoten en de meest geschikte aannemer aangewezen. Je interieurarchitect voert tijdens de werken regelmatig controles uit, volgt de oplevering op de voet en doet de nodige nazorg.

Geef een antwoord