Voordelen van het hebben van een AED

Voordelen van het hebben van een AED

Wereldwijd is het aantal hartstilstanden alleen maar toegenomen, en dat is begrijpelijk. Met de hoeveelheid werk die op het hart wordt uitgeoefend, die door stressoren worden veroorzaakt door dagelijkse activiteiten, is het bijna een wonder dat het op een gegeven moment niet breekt. Vervelend genoeg bereidt niets je voor op een hartstilstand en het kan op elk moment gebeuren, zelfs wanneer je het het minst verwacht. Dit verklaart waarom het belangrijk is om altijd een AED bij de hand te hebben, want het apparaat kan het hartritme weer herstellen.

Verder in dit artikel ga je kijken naar enkele van de voordelen die je kunt behalen door een AED aanschaffen.

Snelle oplossing die overlevingskansen verhoogt

Bij afwezigheid van een getrainde medische professional om het hartritme te helpen herstellen wanneer het faalt, helpt een AED de situatie onder controle te houden. De meeste AED’s worden geleverd met instructies waarmee je een defibrillatie met succes kan toepassen.

De gezondheidsdiensten hebben de doeltreffendheid van het gebruik van een AED bevestigd, namelijk dat het de overlevingskansen van een patiënt bij een hartstilstand met een grote marge zou kunnen vergroten.

Draagbaar

Er gaat niets boven het feit dat de AED iets is dat je zonder enige inspanning overal mee naartoe kunt nemen en daarom is het apparaat zo compact gebouwd. Het is zelfs zo klein dat het in je tas of rugzak.

Veiligheid

Een andere reden om AED te kopen, is omdat het erg veilig is in het gebruik. In vergelijking met andere geavanceerde apparaten hoef je je geen zorgen te maken dat je met deze machine meer kwaad dan goed zou doen. Als een slachtoffer bijvoorbeeld een hartslag heeft, zal de machine geen schok veroorzaken zoals wanneer er geen hartslag is.

 

Geef een antwoord