Het beste middel tegen inbrekers

Het beste middel tegen inbrekers

Iedereen die ook maar het kleinste beetje verstand heeft van inbraakbestrijding, zal je hetzelfde antwoord geven op de vraag: wat is de beste manier om inbrekers te weren? Dit antwoord zal namelijk zijn: preventie. Een van de beste methodes van inbraakbeveiliging is het aanbrengen van goede sloten en kozijnen. Dit zorgt ervoor dat een inbreker er veel langer over zal doen om binnen te komen en vaak er geen begin aan zal maken op het moment dat hij of zij ziet dat een pand degelijk hang- en sluitwerk heeft. Echter is er een nog betere methode hier bovenop, namelijk: zichtbaarheid.

Wat houdt zichtbaarheid in?

Zichtbaarheid houdt in dit kader in dat je zichtbare inbraakbeveiliging en -preventie aanbrengt. Het allereerste punt is verlichting. Hierbij is het zaak om zo min mogelijk donkere plekken en hoeken toe te laten. Een inbreker is haast allergisch voor licht en zal goed verlichte plekken kosten wat het kost vermijden. Vervolgens kun je verdergaan op de volgende stap, namelijk: cameratoezicht. Door het ophangen van camera's op strategische plekken aan en rondom je pand, zorg je ervoor dat je gehele pand in beeld blijft. Als er iets is waar inbrekers een nog grotere hekel aan hebben dan aan licht, dan zijn het camera's. Door een degelijk en goed werkend camerasysteem aan te brengen, verminder je de risico's op inbraak aanzienlijk.

Camera en alarmsysteem

Door camerasysteem te installeren kun je de pakkans vergroten op het moment dat er wat gebeurt, echter is er een groter preventief effect. Door de zichtbaarheid van de camera's, zullen de inbrekers het niet snel in hun hoofd halen om iets te proberen. Eveneens is het mogelijk om je pand op afstand in de gaten te houden via een app op je telefoon. Om dit verder te perfectioneren, kun je een bijkomend alarmsysteem installeren. Hierbij worden er sensoren geplaatst die je een melding geven op het moment dat er eentje wordt geactiveerd. Hierbij worden ook de alarmcentrale ingeschakeld en wanneer nodig, de politie.

Geef een antwoord